Pumpkin for good !

DEAR LOVELIES copy

ENGLISH 

In October, spring OR autumn are my favourite seasons of the year. Nature shows off, different facets accorded to where we are in the world: on the one side the leaves, red, orange and gold falling from the trees and making a multicolours coat on the ground, on the other side the sun is warmer and the day longer.

Another thing that makes me feel really happy is celebrations. At this time of the year, Halloween is the one ! Little, I used to dress up and trick or treat, now I am more focused on the culinary side of the event.

This year, in order to get into “Halloween vibes”, I decided to associate cooking and decoration.

FRENCH 

Octobre veut dire printemps ou automne, cela depend d’où vous vous trouvez sur la terre. Ça serait presque mon moment favoris de l’année. D’un côté du monde, les feuilles rouges, oranges et dorées tombent des arbres et forment un manteau multicolore, mais de l’ autre côté, le soleil devient plus chaud et les jours plus longs.

Une autre chose, qui me rend vraiment heureuse: les fêtes. A cette époque de l’année, c’est Halloween qui est de la partie !  Petite, j’avais l’habitude de me déguiser et aller frapper aux portes pour des bonbons, aujourd’hui je me concentre plus sur le côté culinaire de l’événement.

Cette année, pour se mettre dans l’ambiance d’Halloween, j’ai décidé d’associer cuisine et décoration.

 

SI_20161025_074501.jpg



Pumpkin bread / pain a la citrouille

  • 1 cup pumpkin puree / puree de citrouille
  • 1 cup almond flour / farine d’amande
  • 2 tsps. baking powder / levure chimique
  • 3 tbsps. almond milk / lait d’amande
  • 4 eggs / oeufs
  • Cinnamon / cannelle
  • Mix seeds / mélange de graines
  1. Cook the pumpkin and mash it. / Cuire la citrouille et en faire de la purée.
  2. When the pumpkin purée is cold, add the eggs. / Lorsque la purée est froide, ajouter les oeufs.
  3. Add. the rest of the ingredients. / Ajouter le reste des ingrédients.
  4. Cook in the oven for 50 minutes at 190°C. / Cuire au four à 190°C pour 50 minutes.

Halloween pumpkin / citrouille d’Halloween

  1. Get a nice, big pumpkin. / Trouver un belle, grosse citrouille.
  2. With a sharp knife, cut the top and take it off. / A l’aide d’un couteau bien aiguisé, couper le dessus.
  3. Dig with a tablespoon (it is a lot of efforts, good luck!). / Creuser à l’aide d’une cuillère à soupe (c’est pas mal d’efforts, bonne chance!).
  4. With a pen, draw the design you would like. / Avec un stylo, dessiner le dessin souhaité.
  5. Take your sharp knife back to help you cut the drawing. / Reprendre le couteau aiguisé et découper le dessin.
  6. Put a little candle inside and ENJOY ! / Placer une petite bougie à l’intérieur et PROFITEZ !

This slideshow requires JavaScript.

3 thoughts on “Pumpkin for good !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s